miercuri, 27 octombrie 2010

Nas infundat la bebelusi si copii.

Este foarte important sa desfunzi nasucul copilului pentru a elibera caile respiratori si pentru a respira copilul.Un instrument folositor este batista bebelusului.Ea se introduce la aspiratorul casnic.Inainte de a aspira copilului introduceti in nas ser fiziologic sau apa de mare sau nazomer 
Nasucul infundat la bebelusi si copii reprezinta un simtpom de raceala, gripa sau alergie extrem de inconfortabil. Congestia nazala impiedica copilul sa respire liber determinandu-l sa respire pe gurita si provocandu-i dureri de gat, uscarea gurii, dar mai ales imposibilitatea de a se odihni pe timpul noptii. Iata cele mai bune trucuri si metode de desfundare a nasului, fara a folosi medicatie.

Umidificarea aerului

Umdificarea aerului este cea mai utilizata metoda de desfundare a nasucului atunci cand blocarea cailor nazale este cauzata de aerul prea uscat din incaperile in care sta copilul.

Vaporizatorul de aer cald sau unidificatorul de aer  creeaza un nivel de umditate al aerului propice pentru ca micutul tau sa respire liber.

Inhalatii cu ser fiziologic

Inhalatiile se fac cu  aparatul de aerosoli,recomand cel cu ultrasunete pentru ca nu face zgomot si foarte important la copii care dorm, depinde de marime inhalatorului se pune ser fiziologic.Se face de 3 ori pe zi dimineta ,dupa amiaza si seara.Pentru inceput se tine de la 10 minute si se ajunge si pina la 30 de minute.
Pernuta de somn

Bebelusii pot sa foloseasca pernuta de dormit dupa varsta de 2 ani, spun expertii. La aceasta varsta te poti folosi de pernuta de bebelus pentru a desfunda caile nazale ale micutului si pentru a-l ajuta sa doarma mai bine.

Pernuta il ajuta pe copil sa tina capul un pic mai sus decat restul corpului si sa impiedice infundarea nasului. Mucusul este eliminat in afara nasucului si nu mai este deplasat in interiorul cailor respiratorii provocand dificultati in somnul bebelusului.


Baile de abur

Da drumul la apa fierbinte in baie si inchide usa! Lasa sa se faca suficient abur! Apoi intra cu copilul inauntru si lasa ca vaporii sa desfunde nasul micutului. Atentie, nu sta foarte mult timp, pentru a nu crea probleme respiratorii micutului.

Niciun comentariu: